Polský slovník nefunguje - problém licence?

Polský slovník nefunguje - problém licence?

Příspěvekod Anastazzo » úte 08. bře 2011 19:47:52

Dobrý den,
koupil jsem nekomerční verzi programu a stáhl následně i polský slovník, ale když jej chci použít, tak se mi objeví hláška:
"Vaše licence k programu CWDStudio neumožňuje načíst zvolený slovník. Přejete si pro tuto operaci použít jiný slovník?"
Nikde jsem nezaregistroval, že by slovníky měly být v nekomerční verzi nějak omezené. Přehlédl jsem něco? Nebo jde o nějakou chybičku při instalaci?
Děkuji za pomoc.
Anastazzo

Re: Polský slovník nefunguje - problém licence?

Příspěvekod Ivo Skalický » pát 11. bře 2011 13:49:38

Dobrý den,
slovník, který někdo vytvoří a uloží v komerční verzi lze otevřít pouze v komerční verzi. Jedná se o způsob ochrany, aby nešlo zneužít slovník určený pro plnou verzi slovníku pomocí demoverze programu. V případě polského slovníku se však jedná o omyl, za který se tímto omlouvám. Na email vám odesílám tento polský slovník v otevřeném formátu.
Ivo Skalický
Administrátor

Příspěvekod Anastazzo » ned 13. bře 2011 22:28:55

Mockrát děkuji!
Jen pořád nemohu přijít na to, jak z otevřeného souboru (txt) udělat slovník použitelný v CWD (dict). Pokud jsem to přehlédl v návodech, omlouvám se, ale budu vděčný za nějaké nasměrování.
Anastazzo

Příspěvekod Ivo Skalický » úte 15. bře 2011 12:03:27

• Spusťte CwdStudio a v hlavním menu klikněte na Slovník | Editor Slovníku.
  • Klikněte na menu Slovník | Importovat
  • Typ souboru zvolte TXT nebo CSV
  • Vyplňte parametry importu - tj. jak vypadá formát souboru - v pravé straně okna je zobrazován náhled, pro zadání tabulátoru zadejte řetězec "\t" (bez úvozovek
  • Potvrďte a zkontrolujte zda byl import úspěšný dle Vašich představ, v opačném případě, založte nový slovník a proveďte import znovu s jinými parametry
  • Slovník uložte do souboru ve formátu .dict

Další variantou pro práci s otevřenými slovníky je možnost využít XML slovník
Ivo Skalický
Administrátor

Zpět na Program CwdStudio jako celek